Omschrijving project

"Deze nieuwbouw vervangt de bestaande huurwoningen uit de jaren ’30 in Hoorn Noord. De bestaande woningen zijn eenvoudig uitgevoerde huurwoningen en voldoen niet aan de eisen van deze tijd. Ook de technische staat van deze woningen is dermate slecht dat er is gekozen voor vervangende nieuwbouw.


Voorwaarde om te mogen slopen, was dat het plan zowel stedenbouwkundig als architectonisch overeenkomsten moest vertonen met de bestaande bebouwing. Daarom zijn voor het plan de belangrijkste kenmerken, zoals de lage goot en het (rode) materiaalgebruik overgenomen. Binnen de bestaande stedenbouwkundige structuur is het ook gelukt de woningen te vergroten, waardoor er 2 woningen minder worden teruggebouwd.''

Jan Rietvink

Rietvink Architecten BNA

25 juli 2017


Heeft u tips, complimenten of klachten? Ga naar verbeterdebouw.nl

Bewuste Bouwers

Lokhorst is aangesloten bij stichting Bewuste Bouwers, dit houdt in dat wij ons houden aan een gedragscode die wordt ingezet om te zorgen dat aannemers werken op een veilige, duurzame en omgevingsbewuste wijze. Lees meer over de Bewuste Bouwers.

Heeft u vragen, tips of klachten?

Vragen, tips en klachten kunt u melden via VerbeterDeBouw.nl of via de app VerbeterDeBouw. Deze website gebruiken wij om de communicatie met de omgeving transparant te houden. Zo kunt u zien wat voor meldingen er zijn gemaakt en wat onze reactie daarop is. Het project is de website te vinden door in te zoomen op Heiloo op de landkaart, vervolgens klikt u op het icoon met de naam “Varne Buiten.”

Nieuwsbrief

De nieuwsbrieven zullen wij in het vervolg digitaal gaan verstrekken, indien u deze wenst te ontvangen kunt u zicht hiervoor inschrijven via deze site. In de nieuwsbrieven zullen wij specifieker ingaan op de werkzaamheden die we in de komende periode gaan doen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Schade melding

Wij doen er zoveel mogelijk aan om de overlast en eventuele schade te voorkomen. Mocht u toch schade ondervinden aan uw woning, dan kunt u hier het aangifteformulier downloaden. De schade kan alleen door ons in behandeling worden genomen indien het formulier volledig is ingevuld en op sturen naar email- /postadress wat op het aangifteformulier vermeld staat

Bouw status

Graag houden wij u op de hoogte van onze werkzaamheden zodat u weet wat er gaat gebeuren in uw buurt en welke hinder wanneer te verwachten is. De planning op hoofdlijnen ziet er als volgt uit:
 • Archeologisch onderzoek100%
 • Grondsanering100%
 • Boorpalen aanbrengen100%
 • Betoncasco100%
 • Dakkappen70%
 • Binnenwanden20%
 • Augustus 2017

  Overdracht terrein aan Lokhorst
 • september 2017

  Start asbestsanering
 • november 2017

  Start sloopwerkzaamheden
 • half februari 2018

  Archeologisch onderzoek
 • april 2018

  Grondsanering
 • juli 2018

  Start bouwwerkzaamheden
 • december 2018

  Oplevering woningen (grove prognose)

Laatste Nieuws

23 november 2018

Kom een kijkje nemen op de bouw!

24 september 2018

Casco wordt geplaatst in de Binneblijfstraat

Het casco wordt geplaatst met de hulp van een hijskraan. De hijskraan tilt de betonnen wanden en vloeren op zijn plek en worden gemonteerd als zij op de juiste positie staan.
11 september 2018

Luchtopname 2 Binneblijfstraat

Op 10-1-2018 is er een prachtige luchtopname geweest van het lopende project. Hier op is de voortgang van het project goed te zien.
7 augustus 2018

Fundering gereed in de Binneblijfstraat

Het plaatsen van de funderingsbalken is gestart in de zomer. Voor het maken van de fundering wordt een bekisting gebruikt waarin het beton wordt gestort. De witte platen met rode strepen op de foto's is de bekisting.

 

Nieuwsbrieven


Hier vindt u een overzicht van al het nieuws rondom ons project bij u in de buurt


Ga naar nieuws
 

Foto Galerij

Hier vindt u een overzicht van foto's van onze projecten in uitvoering.


Zie foto's